Uitlijning 

Trekt uw wagen bij het rechtdoor rijden naar links of rechts? Verslijten de banden extra snel aan één kant?

Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan worden afgesteld. Een foute afstelling van de uitlijning kan een vroegtijdige slijtage van de banden veroorzaken. De afstelling kan wijzigen telkens u een stoeprand raakt of door een kuil rijdt. Elke keer dat uw wagen ergens tegenaan rijdt, kan de afstelling van de wagen ontregeld raken. Een uitlijning heeft impact op de bandenslijtage en rijgedrag van de wagen. Kortom, een correcte uitlijning garandeert mede de maximale levensduur van uw banden en uw wegligging. Uitlijnen zorgt ervoor dat uw wielen loodrecht op de weg staan en evenwijdig aan elkaar staan.

Hoe merk ik een slecht uitgelijnde wagen?  Zichtbare bandenslijtage aan de buiten - of binnenkant van het loopvlak, de wagen stuurt tegen, de wagen trekt naar links of rechts bij het rechtdoor rijden.

 

 

Wist u dat?

 

  • Een goed uitgelijnde wagen rijdt merkbaar veel prettiger.
  • Opgelet!  Uitlijnen is niet te verwarren met uitbalanceren. 
Uitlijnen

Balanceren van de wielen

Heeft u last van een trillend stuur of tillende wagen?

 

Bij het uitbalanceren van de wielen, worden de velg en de band in balans gebracht. Dit proces zal ervoor zorgen dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn wat het rijcomfort zal verbeteren. Bovendien zal het wegcontact van uw wagen toenemen waardoor u bijkomende slijtage zal vermijden. Bij het monteren van nieuwe band op een velg is dit noodzakelijk.

Indien u last heeft van een trillend stuur bij hoge snelheden zal dit probleem vaak te wijten zijn aan een onbalans. Naargelang de grootte van de onbalans zullen de klachten variëren tussen licht trillen tot hard schudden van het stuur. Daarnaast is het uitbalanceren van de wielen steeds noodzakelijk bij de montage van banden op een velg, ongeacht het nieuwe banden of occasie betreft.

Het uitbalanceren van de wielen gebeurt met een uiterst professioneel apparaat waarbij het wiel op toeren wordt gebracht. Tijdens dit proces kan het apparaat detecteren waar exact zich de onbalans bevindt. Door middel van kleine loodjes op de velg te kleven of te slaan, is de monteur in staat om de onbalans te corrigeren waardoor het wiel bij elk toerental in balans blijft. De naaf van de wagen waarop het wiel is bevestigd, is uitvoerig in de fabriek getest en in balans gebracht. Bijgevolg is het voldoende de wielen afzonderlijk uit te balanceren.

3d Balancer

 

Wist u dat?

  • Voorkomt extra slijtage
  • Wegcontact van je auto is beter
  • Geen trilleng stuur
  • Beter rijcomfort

 

Wanneer uitbalanceren?

  • Langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden.
  • Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden.

Onze extra troef!

  • Wij beschikken over de uitertst nieuwe en moderne uitbalanceer apparaten; Hunter
  • Onze balanceerders worden jaarlijks gecontroleerd en de eiking wordt jaarlijks uitgevoerd.