Zomerbanden

Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden.  Deze banden bieden veel meer voordelen bij hogere temperaturen en natte weersomstandigheden dan andere types.  Bij een sportiever rijgedrag zullen zomerbanden veel baanvaster zijn dan bijvoorbeeld een winterband.

Een zomerband slijt het minst snel van alle bandensoorten.  Het rubber is harder bij warmer weer.  Tijdens koudere omstandigheden vermiderd de grip ve zomerband.

 

Winterbanden

Duikt de gemiddelde temperatuur onder de 7C dan gaan autobanden anders reageren.  Het synthetische rubber van een "normale" zomerband wordt vanaf deze gemiddelde temperatuur harder.  Het hard rubber van de zomerband zorgt voor een slechter contact met het wegdek en een hogere slijtage.  Winterbanden daarentegen zijn anders samengesteld en hebben diepere groeven en lamellen dat resulteert in een betere grip en kortere remafstand bij het rijden in winterse omstandigheden zoals regen, sneeuw en ijs.  

De 3 belangrijke eigenschappen:

  • De samenstelling van het zachte rubber; waardoor ze minder uitharden in de kou.
  • Het profiel; het loopvlak is veel dieper en fijner uitgesneden dit is beter bij een oneven ondergrond en bij het afzetten op sneeuw en ijzel.  
  • De wang van de band; de opbouw zorgt ervoor dat gewichtsverschuivingen en de bijhorende fysieke krachten geleidelijker van het voertuig op het loopvlak van de band worden gebracht.

All seasonbanden

Een vier seizoensband is een band specifiek gemaakt om voldoende grip te bieden in de zomer en in de winter.  Deze banden vormen een combinatie van de belangrijkste eigenschappen van zomer- en winterbanden.  Het resultaat is vanzelfsprkend een compromis van beide types.  Het grote voordeel van een vier seizoensband vind je in het wisselen vd banden; een winter of zomerband moet telkens gewisseld worden bij het gepaste seizoen, een vier seizoenband dient enkel gewisseld te worden al hij versleten is.

 

Goodyear Efficientgrip Compact Highres 65089

Zomerband

Goodyear EfficientgripCompact

Goodyear Ultragrip Performance Tire Shots Highres 75549

Winterband

Goodyear UltragripPerformance

Goodyear Vector 4seasons Suv Highres 65167

4 Seizoensband

Goodyear VectorAllSeasons